Voedingsberekeningen

Om altijd de wetenschappelijke en correcte voedingswaarden op te zoeken.

Probeer Ambrosia Pro één maand gratis
hero

Er is heel wat incorrecte informatie beschikbaar over voedingswaarden en voedingsmiddelen. Als diëtist wil je altijd wetenschappelijk correcte en accurate informatie gebruiken en wil je dit op professionele wijze te tonen aan patiënten zonder zelf te moeten Googlen. Wij integreren rechtstreeks met de NEVO voedingstabel en indirect met NUBEL (via de Voedingsplanner PRO). Via een snelle en handig zoekveldje krijg je meteen alle relevante voedingsmiddelen en voedingswaarden te zien met alle informatie in de NEVO tabellen.

Er zijn twee vaak gebruikte databases om voedingsmiddelen op te zoeken: de NUBEL voedingsmiddelen databank, aangeboden door de Belgische dienst van Volkgsgezondheid en het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO) aangeboden door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu van Nederland.

We bieden een eenvoudige manier aan om meteen van Ambrosia Pro naar de NUBEL database te springen zodat je daar voedingsmiddelen kunt opzoeken. NUBEL laat spijtig genoeg niet toe dat we de databank rechtstreeks integreren in Ambrosia Pro en wenst dat professionals in de voedingsindustrie werken via hun Voedingsplanner Pro.

Nog veel eenvoudiger is om voedingsberekeningen op basis van de NEVO database te doen dat wel rechtstreeks is geïntegreerd in Ambrosia Pro. Met een heel eenvoudige zoekmachine vind je in miliseconden het correcte product terug met alle accurate, wetenschappelijke beschikbare informatie. Gemakkelijker en correcter dan Google! Het zoekveld toont je onmiddellijk de gevonden resultaten terwijl je typt zodat je meteen kan zien welke producten je terugvindt.

Voorlopig ondersteunen wij nog geen manier om in Ambrosia Pro voedingsschema's op te stellen. Veel diëtisten willen hier graag hun eigen unieke, creatieve en persoonlijke touch aan geven. Wij moedigen dit aan en elke online tool zou je beperken in je creativiteit. Daarom geven we je in Ambrosia Pro via onze NEVO integratie en het uitgebreide patiëntendossier alle middelen om correcte, op wetenschappelijke inzichten gebaseerde unieke voedingsschema's te ontwikkelen in de tool die jou het beste ligt. Je kan deze voedingsschema's dan uploaden bij je consultatie zodat je ze A. nooit kwijt geraakt, ze B. altijd terugvindt op de plek waar je ze verwacht en C. je een volledig overzicht behoudt van hoe je voedingsschema's voor een specifieke patiënt zijn geëvolueerd over de consultaties heen.