Virtuele consultaties

Om patiënten te bereiken die niet tot je praktijk geraken.

Probeer Ambrosia Pro één maand gratis
hero

Bereik patiënten die om verschillende redenen niet tot je praktijk geraken. We hebben als eerste elektronisch patiëntendossier systeem de deur open gezet voor virtuele consultaties naar aanleiding van de COVID19 epidemie. Ondertussen zijn virtuele consultaties ook gemakkelijksheidshalve een vast ritueel geworden voor onze diëtisten om patiénten op te volgen die te ver wonen, verhinderd zijn om naar de praktijk te komen of om andere redenen. Virtuele consultaties zijn opnieuw perfect geïntegreerd in ons dossiersysteem. Dit betekent dat je tegelijkertijd je correspondent ziet en je dossier kan aanvullen zonder van scherm te wisselen.

Er zijn twee manieren om consultaties virtueel te maken. Ofwel maak je zelf de consultatie aan als virtuele consultatie of pas je ze aan. Patiënten kunnen indien gewenst ook zelf consultaties aanmaken om virtueel door te gaan. Bij de mails rond de afspraakbevestiging en afspraak herinnering krijgt de patiënt ook steeds een link in zijn/haar mailbox te zien. De patiënt kan dan naar de virtuele consultatie springen door op de link te klikken.

Onze virtuele consultaties zijn veilig. Het onderliggende video consultatie systeem, Jitsi, biedt de mogelijkheid aan om end-to-end encryptie toe te passen. Dit is een moeilijk woord om aan te geven dat moest iemand toevallig het wachtwoord van 32 karakters (inclusief symbolen, tekens en cijfers) kunnen raden, ze niets anders zien en horen dan ruis.

Ons video consultatie systeem biedt de beste trade-off tussen eenvoud en functionaliteit. Als je een enigszins recente browser hebt geïnstalleerd, dan moet de patiënt niets meer doen dan op de link klikken en de consultatie starten. Oudere browsers kunnen soms wat vreemd doen, maar dan nog kunnen patiënten de Jitsi app installeren en de virtuele consultatie starten.